e-mailadres: info@kei-hart.nl
telefoonnummer: 0657780941
contactpersoon: Gea Romar
postadres: Omdraai 4, 1771HJ Wieringerwerf
KvK-nummer: 67298613
RSIN: 856919068
Bankrek.nr: NL54RABO0314196730
Vanaf schooljaar 2017-2018 te boeken: "BREEK"
(Voor basisscholen groep 7 /8 , voortgezetonderwijs groep 1/2, maar ook voor MBO's zorg en welzijn, Pabo's of andere belangstellenden )
Onze inspiratie:
Waarom deze voorstelling?
Ui eigen ervaring weten wij dat huiselijk geweld/ kinder-mishandeling grote gevolgen heeft. Veel gevolgen van een onveilige jeugd worden pas jaren later zichtbaar. Dus BREEK!!!! en zorg zo dat de schade niet onherstelbaar word
Uit onderzoek is gebleken dat jaarlijks 119.00 kinderen te maken krijgen met een vorm van kindermishandeling.( Dat betreft dan alleen de kinderen over wie advies is aangevraagd, melding is gedaan of die bekend zijn binnen de zorg.) Dat betekent dat er in elke klas wel een leerling zit die hier op wat voor manier dan ook mee te maken krijgt.
Met onze voorstelling willen we de meeste vormen van huiselijk geweld/kindermishandeling laten zien en bespreekbaar maken. We willen graag het gesprek aan gaan over de mogelijke oorzaken van huiselijk geweld/kindermishandeling. En natuurlijk de mogelijkheden tot oplossen van dit geweld aanreiken.
Breek zo vroeg mogelijk met huiselijk geweld of je nu slachtoffer, dader of getuige bent. DURF TE BREKEN!!!!
Loopbaancoach Paulien Scholten:
“Pesten en mishandeling hebben ook impact op je werkzame leven”
“Als je in je jeugd gekleineerd bent en altijd het gevoel hebt gekregen dat je niks kunt of niks waard bent, dan is het logisch dat het effect daarvan verder gaat dan alleen je persoonlijke leven. Als loopbaancoach heb ik regelmatig te maken met mensen die gepest of mishandeld zijn. Ik merk dat angst en wantrouwen een rol speelt en dat ze binnen een groep niet goed voor zichzelf op durven te komen. In een werksituatie is dat op zijn zachtst gezegd niet handig.
Sommige mensen die een dergelijke situatie hebben meegemaakt ontwikkelen een overlevingsmechanisme. Ze ontlopen bijvoorbeeld conflicten of doen er alles aan om de daders te pleasen. Doe je dat – onbewust – ook met collega’s of leidinggevenden, dan kan dat problemen opleveren en zelfs maken dat je vastloopt.
Als ik met mensen praat die gepest of mishandeld zijn, blijkt vaak dat de oorsprong van problemen op het werk bij vroegere gebeurtenissen ligt. Samen met hen kijk ik hoe ze het goede uit het verleden kunnen meenemen en het slechte achter zich kunnen laten. Zodat ze vertrouwen krijgen in hun collega’s, niet bang zijn om te laten zien wie ze zijn en beter kunnen functioneren in een groep.
Natuurlijk geldt hiervoor: beter laat dan nooit. Maar nog beter is het om er vroegtijdig voor te zorgen dat de schade niet onherstelbaar wordt. Daarom vind ik het werk van Kei-Hart ook zo goed. Ik ondersteun ze van harte.”