Wie zijn wij

e-mailadres: info@kei-hart.nl

telefoonnummer: 0657780941

contactpersoon: Gea Romar

postadres: Omdraai 4, 1771HJ Wieringerwerf

KvK-nummer: 67298613

RSIN: 856919068

Bankrek.nr: NL54RABO0314196730

Gea Romar

"KINDEREN KUN JE MAKEN OF BREKEN"

 

Dat is de reden waarom ik in het onderwijs terechtgekomen ben. Wat heb ik veel geweldige kinderen een tijdje mogen begeleiden. Ik hoop echt dat ik voor een aantal van hen iets heb mogen betekenen.

Door een burn-out werd ik geconfronteerd met de tijd dat ikzelf kind/puber was en besefte ik hoe belangrijk het is om liefst zo vroeg mogelijk te praten over wat je meemaakt, voor jezelf, maar ook voor degenen die met jou in die situatie zitten. Er is hulp. Kinderen zijn heel flexibel, maar het "geheime"verdriet moet er een keer uit. Toen ik het liedje van Jeroen Zijlstra : "BREEK DOOR" hoorde deed dat iets met me, waardoor ik besloot dat dat de basis moest worden voor de eerste theatervoorstelling van Kei-Hart.

 

BREEK..BREEK DOOR...BREEK EN GA ERVOOR...GA HET MAKEN...DURF TE BREKEN...BREEK

 

Pas dan kun je worden wie je echt bent.

 

Na jarenlang theater te hebben gemaakt bij MTG Sint Pieter en Theater Gniffel ( zowel volwassen als kindertheater) , wilde ik graag een voorstelling maken voor op scholen. Ik hoop dat we kunnen helpen bij het doorbreken van huiselijk geweld, want ik ben er van overtuigd dat er alleen maar slachtoffers zijn. Er is altijd een reden............. maar ook een mogelijkheid om er mee te BREKEN

Arina de Vreng

Ik vind vooral de achterliggende gedachte mooi: kinderen laten zien dat ze niet alleen hoeven te zijn met al hun verdrietige, bange, beschaamde en beschadigde gedachten en gevoelens...dat is veel te zwaar en eenzaam , dat is Kei-hart .

Ik denk dat een school een hele mooie plek is om meerdere kinderen / volwassenen te bereiken, hier nog over na te praten. Een kleine bijdrage leveren in het hen over de streep trekken om door te 'BREKEN'...naar buiten te treden met hun verhaal om zo hulp te krijgen, een luisterend oor te herkennen en iemand in vertrouwen te durven nemen / iemand toe te laten . Ze laten zien dat ze ( helaas) niet de enige zijn en dat ze zich niet hoeven te schamen

 

Ik hoop dat de voorstelling ook kinderen die een vriendje/vriendinnetje hebben in een situatie waar huiselijk geweld voorkomt , docenten, ouders enz gaat laten zien hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan en wat deze kinderen in zo'n situatie nodig hebben.

 

Ik denk dat theater een hele mooie en krachtige manier is om dingen te laten zien / boodschappen over te brengen. Het is visueel, je kunt laten voelen / horen / zien...het kan mensen aanraken - beroeren...maar ook even lucht geven ondanks veel ellende.

Andrea Rook

Ik heb het geluk gehad om geboren te worden in een veilig gezin. Helaas is dat voor veel kinderen niet het geval. Veel kinderen groeien op in een geweldssituatie. Ook mensen (kinderen en volwassenen) die ik ken, en die mij aan het hart gaan.

 

Opgroeien in een geweldsituatie verandert iets in een mens. Mensen raken beschadigd en krijgen daar last van. Dat kan direct, maar dat kan soms ook veel later pas tot uiting komen. Ik vind het belangrijk dat kinderen en jongeren uit die sfeer van angst en geweld komen. Ik vind het belangrijk om dit te doen met respect naar alle gezinsleden toe. Iedere ouder wil in principe het beste voor zijn eigen kinderen. De mishandelende ouder van nu is misschien wel het vergeten kind van vroeger, het kind dat niet geholpen werd. Alle gezinsleden in een geweldssituatie hebben hulp nodig. Ook de dader. Maar hulp geven kan alleen nadat er duidelijkheid is over de situatie. Daarom is het doorbreken en vertellen van wat er aan de hand is zo belangrijk. Laten wij scherper zijn en doorvragen bij het krijgen van subtiele signalen. En laten wij tactvol en passend reageren. En als dat verhaal dan komt, laten wij dan van het kind of de jongere niet gelijk de regie overnemen, maar juist in samenspraak zoeken naar hulp.

 

Met het meewerken aan de voorstelling ‘BREEK'’ hoop ik mensen aan het denken te zetten en openheid te creëren. Openheid zodat het kind durft te zeggen wat er aan de hand is, maar ook openheid van ouders die weten dat het misgaat en zelf misschien de stap durven te nemen op zoek naar hulp. Misschien kan de voorstelling net dat ene zetje geven die nodig is.

 

Laura Witsmeer

Waarom doe ik mee ?

 

Ik vindt het heel belangrijk dat dit soort onderwerpen onder de aandacht komen. Vaak wordt het te laat ontdekt met vreselijke gevolgen. Maar toch wordt het vaak weggestopt. Want ja dat kind is gewoon lastig. Dit moet gestopt worden . Ieder mens of kind verdient een mooi leven. Daarom is dit zo belangrijk . En wordt de stap voor zowel ouders, leraren en slachtoffers kleiner om hulp te zoeken.

 

Brigitte Zwaan

 

Januari 2017 was ik naar de try-out geweest van de voorstelling over huiselijk geweld.

Het toneelstuk maakte zo'n indruk op mij!

Ik ben zelf opgegroeid in een heel warm gezin en ik besef me nu nog vaak hoe belangrijk dat is voor de rest van je leven.

Ieder kind heeft een warm nest nodig waar hij of zij opgroeit en zich veilig voelt.

Tijdens de try-out dacht ik stiekem ''wat zou het me leuk lijken om mee te spelen in dit stuk''

Of iets te betekenen in/voor dit theater-stuk!!

We zijn nu inmiddelsalweer een tijdje en ik ben blij dat ik nu deel mag uitmaken van deze theatergroep!

 

Ik kan wel zeggen ''ik heb er KEI veel zin in en ik draag "BREEK" een warm hart toe!!

 

Marjolijn Manshande

Huiselijk geweld, het komt vaker voor dan je denkt.

 

Bij huiselijk geweld wordt vaak alleen gedacht aan fysiek geweld, zoals bv. slaan, schoppen, haren trekken, duwen, stompen. Maar er zijn meerdere vormen van huiselijk geweld. Zo heb je ook geestelijk geweld, verwaarlozing, seksueel geweld, financiële uitbuiting en schending van grondrechten. Met de laatste wordt onder andere post achterhouden, bezoek wegsturen en opsluiten bedoeld.

 

Ik ben in een prettige, veilige en liefdevolle omgeving opgegroeid bij mijn ouders en zussen. Helaas heb ik binnen een liefdesrelatie te maken gekregen met alle bovengenoemde vormen van huiselijk geweld. Dit heeft veel impact op mijn leven gehad en dat heeft het nu nog steeds. Ik kan me goed voorstellen dat als dit bij een opgroeiend kind gebeurt dat dit nog meer gevolgen zou kunnen hebben. Ik werk als sociaal pedagogisch werkster met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychische problematieken. Ook binnen mijn werkveld krijg ik te maken huiselijk geweld.

 

Hoe fijn zou het zijn als wij van Kei-hart met onze voorstelling “BREEK” ervoor kunnen zorgen dat het onderwerp bespreekbaar wordt en dat er handvatten voor hulp geboden kunnen worden.

 

Speltherapeute bij Klimop Wieringerwerf Ik ben sinds lange tijd werkzaam binnen de jeugdhulpverlening. Zo was ik werkzaam als pedagogisch medewerker op een medisch kleuterdagverblijf. Vervolgens ben ik mijn kennis verder gaan verbreden als ambulant hulpverlener binnen de pleegzorg. Ook als schoolmaatschappelijk werker heb ik feeling gekregen met de moeilijkheden die kinderen en ouders kunnen ondervinden. Sinds 2014 heb ik samen met mijn collega Josien Tigchelaar een praktijk voor Speltherapie,” Speltherapie Klimop”. Naar mijn idee heeft elk kind recht om op te groeien in een geborgen en warme gezinssituatie. Helaas kunnen er altijd omstandigheden en situaties zijn waarbij het voor de ouders moeilijk is om de gewenste geborgenheid aan een kind te geven. Dan is het fijn als ouders en kind steun kunnen krijgen van anderen. Het theaterstuk "BREEK" van Kei-Hart kan hierbij helpen. Ik help bij het vormgeven van het lessenpakket dat bij het theaterstuk hoort.

Vroeg gebroken

 

Ooit las ik een uitspraak van een schrijfster over haar moeilijke jeugd. Een boom blijft altijd groeien en raakt in zijn bestaan ook wel eens beschadigd. Een jonge boom die wordt beschadigd, vergroeid. De schade aan die boom blijf je altijd zien. Daar moest ik aan denken toen ik door Gea Romar werd gevraagd om de vormgeving te doen voor Breek. Kinderen die in hun jeugd beschadigd worden door huiselijk geweld, blijven dat hun hele leven met zich meedragen. Na het bijwonen van een repetitie bleef ook gebroken glas door mijn hoofd spoken. Ik maak altijd eerst een soort moodboard van de sfeer die ik in gedachten heb. Foto’s en beeldmateriaal vind ik op allerlei plekken. Of ik maak het zelf. Daarna ga ik schetsen. En dan komt de vormgeving langzaam uit mijn hoofd, hart en ziel.

 

De vormgeving voor "BREEK" vond ik nog best een uitdaging, omdat het in het theater te zien zou zijn, maar het moet ook in een auto passen, op weg naar scholen.

 

Het verhaal uit je jeugd is een onderdeel van jouw hele verhaal. Hoe het boek verder verloopt bepaal jij. Veel kinderen worden gelukkig sterke volwassenen. En besluiten dat hun jeugd een hoofdstuk is in hun boek. Een fragment. Net zoals mijn decor. Opgebouwd uit fragmenten.

 

Professioneel regisseur en ondersteuner van de voorstelling "Breek"

 

Even voorstellen: